De ZorgserviceDe Zorgservice
Home/Zorg aanvragen

Zorg aanvragen

U kunt zorg aanvragen voor uzelf of iemand anders via het onderstaande formulier. Wij zullen vervolgens contact met u opnemen om de aanvraag af te ronden.

Zorg aanvraag formulier

Hoe werkt het aanvragen van thuiszorg precies?

  1. Om thuiszorg aan te vragen hebben wij persoons- en adresgegevens van u nodig. Dit kunt u doorgeven via het onderstaande formulier of door te bellen naar 079-7112001.
  2. Vervolgens maken wij een Elektronisch Cliënten Dossier aan en plannen wij een intakegesprek met u in. De wijkverpleging kan in de meeste gevallen wel alvast starten.
  3. Aan de hand van het intakegesprek wordt, samen met uw mantelzorgers, uw zorgbehoefte in kaart gebracht. Met deze informatie kan een zorgplan worden opgesteld. Hierbij wordt uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk bevorderd en behoudt u zelf de regie.
  4. De zorgverlening vindt dan plaats zoals afgesproken in het zorgplan.
  5. Indien nodig overleggen wij met uw mantelzorgers en externe zorgverleners, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, casemanagers, apotheken, ziekenhuizen, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetesverpleegkundigen, wondverpleegkundigen enzovoort.

Hoe lang zijn de wachtrijen bij De Zorgservice?

De Zorgservice heeft GEEN wachtrijen en GEEN cliëntenstop. Wij zijn een zeer flexibele organisatie, waardoor u in de meeste gevallen dezelfde dag nog thuiszorg kunt verwachten. In spoedgevallen kunnen wij ook starten in het weekend.

Hoe lang blijft u thuiszorg ontvangen?

In principe ontvangt u net zolang thuiszorg als nodig is. Dit is per persoon afhankelijk van de situatie. Voor sommigen zal dit van korte duur zijn, bijvoorbeeld na een operatie in het ziekenhuis. Voor anderen kan dit voor onbeperkte tijd zijn, bijvoorbeeld door ouderdomsgebreken. Zolang het dus nodig is, staan wij voor u klaar!

Moet u een vergoeding betalen voor de Wijkverpleging?

Wijkverpleging wordt in de meeste gevallen vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw). Dit houdt in dat De Zorgservice rechtstreeks van de zorgverzekeraar de vergoeding krijgt, zonder dat de cliënt allerlei administratie moet verrichten. Er geldt geen eigen bijdrage en geen eigen risico. De Zorgservice heeft contracten en afspraken met alle zorgverzekeraars, dus het maakt niet uit waar u verzekerd bent. Wij zullen zelf nooit kosten voor de Wijkverpleging bij u in rekening brengen.

Indien u blijvend intensief zorg nodig heeft, dan heeft u misschien recht op zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). U kunt dan een indicatie aanvragen via het https://www.ciz.nl. Voor zorg die wordt vergoed vanuit het Wlz, betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Kijk voor meer informatie op https://www.hetcak.nl. Ook met een Wlz indicatie kunt u in de meeste gevallen terecht bij De Zorgservice voor het ontvangen van Wijkverpleging.

We leveren helaas geen zorg aan cliënten met een Persoonsgebonden Budget (PGB).